PEZULLIMI I LOJTARIT

Duke qenë se shumë lojëra të fatit kanë një rrezik të lartë varësie, ofruesit e lojërave të fatit duhet të bëjnë oferta të ndryshme për të mbrojtur lojtarët.Për shembull, ju duhet të lidheni me sistemin e kyçjes qendrore OASIS. Kjo ju lejon të bllokoheni për vetëmbrojtje në mbarë vendin dhe në të gjitha llojet e lojërave të fatit me rrezik për ju (vetë-pezullim).   

Pezullimi i lojtarit mund të jetë një ndihmë e rëndësishme nëse nuk dëshironi të luani më lojëra fati. Ekziston edhe opsioni i bllokimit të personave të tjerë nëse dyshoni se ata kanë një problem me lojërat e fatit (pezullim i jashtëm).    

Ne kemi përpiluar përgjigjet për pyetjet më të shpeshta në lidhje me pezullimin e lojtarëve.   

Përgjegjës për OASIS është këshilli rajonal i qytetit Darmstadt në Hessen. Klikoni këtu për uebfaqen e OASIS.  

 

Si funksionon pezullimi i lojtarit?  

Nëse aplikoni për pezullimin e lojtarit, do të pranoheni në OASIS. Në mënyrë që pezullimi i lojtarëve të jetë efektiv, ofruesit duhet të kontrollojnë se kush dëshiron të luajë dhe më pas të përputhet ky person me dosjen e pezullimit. Kjo ndodh për shembull në kontrollet e hyrjes ose gjatë regjistrimit për lojërat online.Prandaj ju duhet një kartë identiteti për lojërat e fatit që janë më të rrezikshme.  

Pezullimi vlen për të gjitha lojërat më të rrezikshme të fatit në të gjithë Gjermaninë. Pra, nëse ju pezulloheni për lojërat e fatit në internet, ju nuk mund të luani më në një kazino dhe anasjelltas. 

Shënim: Përkundër disa thashethemeve, ju nuk do të regjistroheni në sistemin Schufa nëse jeni pezulluar si lojtar. Pezullimi gjithashtu nuk ka asnjë efekt mbi lejen e qëndrimit. 

 

Si mund të aplikoj për pezullim të lojtarit?  

Përgjegjës për menaxhimin e OASIS është këshilli rajonal i qytetit Darmstadt në Hessen. Aty mund të aplikoni direkt për pezullimin e lojtarit me ndihmën e një formulari. Gjithashtu, pezullimi i lojtarit mund të aplikohet për të gjithë ofruesit e lojërave të fatit. Ofruesit duhet ta përcjellin kërkesën për pezullim tek OASIS. Personi në fjalë merr informacion me shkrim sapo pezullimi të jetë aktiv. 

Këtu mund të shkoni drejtpërdrejt tek aplikacionet OASIS:  

Në uebfaqen e OASIS mund të gjeni informacione dhe formularë të tjerë. 
 

Sa kohë zgjat pezullimi i lojtarit?  

Nëse nuk specifikohet një periudhë tjetër, kohëzgjatja e pezullimit është një vit. Në rast vetë-pezullimi, mund të caktohet një periudhë më e shkurtër prej të paktën tre muajsh. Të prekurit mund të hyjnë gjithashtu në një periudhë më të gjatë pezullimi, për shembull pesë vjet ose për gjithë jetën. Pezullimi mund të hiqet me anën e një kërkese me shkrim pasi të ketë skaduar periudha e pezullimit.Një pezullim i jashtëm vlen gjithmonë për një vit. 

 

A mund të pezulloj edhe të tjerët? 

Edhe njerëz të tjerë gjithashtu mund të kërkojnë një pezullim të lojtarit për dikë (pezullim i jashtëm).  

Në rastin e pezullimeve nga palët e treta, duhet të ketë prova që lojtari:  

 • rrezikon nga varësia nga bixhozi, 
 • ka shumë borxhe, 
 • nuk arrin të përmbushë detyrimet financiare ose 
 • rrezikon baste të lojërave që nuk përputhen me të ardhurat ose asetet 

Ofruesit e lojërave të fatit që janë më të rrezikshme duhet të pezullojnë njerëzit, nëse vetë stafi identifikon tregues për problemet e mësipërme ose vihet në dijeni nga palë të treta. Për shembull, palët e treta mund të jenë të afërm ose miq. Edhe ju mund të aplikoni direkt nga OASIS për pezullimin e palëve të treta drejtpërdrejt dhe duhet të përfshini dokumentacionin e duhur që vërteton problemet.  

Përgjigjet në pyetjet e shpeshta dhe formularin për aplikim mund ta gjeni në uebfaqen e OASIS. Megjithatë, përpara se të bëhet pezullimi i palëve të treta, personit në fjalë duhet t'i jepet mundësia të komentojë vetë mbi çështjen dhe për këtë arsye këshilli rajonal i Darmstadt i drejtohet me shkrim.  

 

Pezullimi i përkohshëm/Butoni i emergjencës 

Ofruesit e basteve sportive në internet, lojërave online të kazinosë, pokerit online dhe automateve virtuale në internet duhet të ofrojnë gjithashtu një të ashtuquajtur buton emergjence, me të cilin personi në fjalë mund të bllokohet menjëherë për 24 orë. Ky pezullim afatshkurtër mbaron automatikisht pa aplikim.  

 

Kush duhet të ofrojë një pezullim të lojtarit? 

Që nga korriku i vitit 2021, ofruesit e pothuajse të gjitha formave të lojërave të fatit duhet të ofrojnë pezullimin gjithëpërfshirës. Më hollësisht këta janë:

 • Operatorë të kazinove (me para kesh dhe makina lojërash)   
 • Stendat e makinerive të lojërave me para kesh ose mallra në restorante   
 • Promovuesit (dhe ndërmjetësit) e basteve sportive   
 • Ofruesit e llotarive që zhvillohen më shumë se dy herë në javë    
 • Operatorët e kazinove   
 • Agjentët tregtarë të lojërave   
 • Ofruesit e basteve me kuaj në internet   
 • Bastevënësit   
 • Organizatorët e lojërave online të kazinosë  
 • Organizatorët e pokerit online  
 • Organizatorët e lojërave virtuale të automateve në internet   

Një pezullim funksional i lojtarit kërkohet me ligj për të marrë një licencë të lojërave të fatit në Gjermani.  

 

Çfarë duhet të bëni nëse pezullimi i lojtarit nuk funksionon?  

Ofruesit në terren dhe ofruesit online në Gjermani janë të detyruar ligjërisht të vendosin një pezullim të lojtarit sipas kërkesës. Ata duhet të kontrollojnë të dhënat e lojtarëve të tyre në sistemin OASIS përpara çdo loje për të siguruar që personat e pezulluar nuk mund të luajnë.  

Nëse një ofrues nuk i përmbahet rregulloreve, ju mund të paraqisni një ankesë:  

 • Për lojërat e fatit në terren pranë zyrës përgjegjëse të Rendit Publik 
 • Për lojërat e fatit online pranë Autoritetit të Përbashkët të Lojërave të Landeve (GGL).  Klikoni këtu për portalin informativ të GGL   

Ofruesit e paligjshëm të lojërave të fatit online nuk janë të lidhur me sistemin e pezullimit. Përveç pezullimit të lojtarëve dhe për t'u mbrojtur më mirë kur luani lojëra fati të paligjshme në internet, të ashtuquajturat aplikacione bllokuese mund të jenë gjithashtu efektive. Opsione të tjera mund të gjeni në cilësimet e sistemit në kompjuter ose smartfon, të cilat kufizojnë aksesin në faqe të caktuara.  

Lexoni më shumë për këtë në kapitullin tonë Ndihmësi Digjital 

 

A mund të ndihmojë vërtet pezullimi i lojtarit me problemet e lojërave të fatit? 

Pezullimi i lojtarit mund të shihet si një mjet për një jetë pa lojëra fati. Megjithatë, për të përballuar problemin e lojërave të fatit në planin afatgjatë, duhet të kërkoni gjithashtu mbështetje dhe këshilla shtesë. Mund të gjeni opsione të ndryshme ndihme këtu.